Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tippek izzadság szag ellen

2010.04.19

Segítünk megbirkózni a súlyos izzadással, ha neked már nem megy. Összegyűjtöttük neked a legegyszerűbb házi praktikákat, amik segíthetnek. Ha a hőség beáll, vagy az érzelmek túlfűtöttek, az izzadás a szégyenérzet forrása.

Először is nagyon fontos, hogy orvoshoz menj, hogy eldőljön normális mértékben izzadsz-e, vagy valamilyen orvosi probléma, vagy bizonyos gyógyszerek állnak a jelenség hátterében,  ami korrigálható és megváltoztatható.

Ha ez egyszer megtörtént, akkor egyszerű lépések segíthetnek csökkenteni az izzadást, hogy a kényelmi szintedet megemeljék. Itt van néhány módszer, hogy megbirkózz a túlzott izzadással az edzőteremben, a suliban, és mindenhol, akárhova is mész.

A súlyos izzadás megállítása

- Válts nagyobb intenzitású dezodorra és izzadsággátlóra. Néhány közülük vényköteles, de boltokban is kaphatók jobb hatásfokú termékek.
- Alkalmazd a dezodort a legjobb időben. A legtöbbjük éjszakai használ igazán. Az aktív összetevőnek le kell jutnia az izzadságmirigyig, hogy elzárhassa. Ha reggel használod, amikor az izzadás mértéke tipikusan magasabb, elmossa a hatóanyagot.
- Mentsd meg a bőröd. Ha este használod a dezodort szintén csökkented a bőr irritáció esélyét, és sokkal „hűségesebben” használod majd.

Izzadás edzés közben

Számos módja létezik az edzés közbeni izzadás leküzdésére:

- Tegyél keresztbe az izzadságnak! Válassz könnyű, szellős anyagokat, mint a pamutfélék.
Áldozz a megfelelő sportruhára. Az utóbbi években sokat fejlődött a sportruházat, új légáteresztő anyagokkal. Keress olyanokat, amik felszívják a nedvességet. A márkák általában feltűnően jelzik az anyag tulajdonságait.

- Viseld egyszer. Ne vegyél fel olyan pólót vagy biciklis nadrágot, ami már csöpög az izzadságodtól. Szárazon kell kezdened, hogy száraz is maradhass. A bőröd is meg fogja köszönni neked. Váltsd gyakran a lábbelidet is. Ha az izzadós láb különösen problémát jelent, akkor cseréld a cipőidet és zoknijaidat gyakran.

- Töröld el az izzadságot! Használj olyan hintőporokat, amik minimálisra csökkentik a lábad nedvességét, izzadását.

Izzadás a suliban

Hogy megbirkózz ezzel a problémával, az alábbi lépéseket ajánljuk:

- Cipeld magaddal mindenhová a dezodorodat és izzadásgátlódat. Használd újra őket a nap közepén, vagy egy stresszes dolgozat előtt..

- Öltözz rétegesen. A fiúknak egy atléta viselése segíthet némi izzadság felszívásában. A lányok nedvszívó ujjatlan topot vagy valami kis trikót viselhetnek.

- Válassz lazább esésű ruhákat. Minél szorosabb az esése, annál szexibb a ruha. Helyette, válassz olyan ruhákat, amik lazább esésűek, mint a vászonból készültek. A selyem kerülendő anyag, bár csinosabbnak érzed magad tőle. (tehát rád simul)

- Tarts a zsebedben zsebkendőt. Ha tartasz egyet a zsebedben, vagy pénztárcádban, letörölheted vele a túl sok izzadságot a homlokodról, kezedről.

- Kerüld a fűszeres ebédeket. Bizonyos ételek, mint a csípős paprika, befolyásolhatják az izzadság kiválasztását. Más ételek, mint a hagyma, fokhagyma, büdösebbé tehetik izzadságodat. Tehát mindegy mennyire finom az a csípős nachos szósz, próbáld elkerülni.

A ruhákon átütő izzadság

A helyes ruhák segíthetnek a súlyos izzadással folytatott harcban. Tippjeink:

- Olvasd el a címkéket. Keress olyan ruhákat, amik nedvszívó anyagból készültek, vagy olyanokat, amikben nagy a pamut aránya.

- Válaszd a színeket is bölcsen. A fehér több izzadságot mutat. De nem lesz annyira látványos más színek esetén, még kevésbé a nyomott mintás, pólókon.

- Vegyél szellős cipőt. Az csökkenti az izzadást, és ez fontos, ha a lában általában izzadós.

- Hordj magadnál egy váltás ruhát. Ha egy plusz pólót, vagy inget viszel a suliba, vagy valamilyen fellépésre, akkor eltörölheted az izzadságot ha szükséges, aztán válts friss ruhára, vagy legalább csípőtől felfelé.

Éjszakai izzadás

Az éjszakai izzadás leküzdésére kövesd az alábbi stratégiákat:

- Válaszd meg az ágyneműket okosan. Keress olyat, ami könnyű, légáteresztő anyagból készült.

- Kerüld a zoknit, még télen is. Válassz nedvszívó felületeket. A legjobb anyag az egyszerű pamut, nem a selyem vagy flanel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.