Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szexi lexikon

2009.07.16

Aktus: Azt nevezik így, amikor a férfi péniszével a nő nemi szervébe hatol. A tizenhatodik életév táján kezdenek erre testileg is és lelkileg is éretté válni a fiúk és a lányok.

 

 

G-pont: A vagina elülső falán található, kb. 1 cm átmérőjű terület, amelynek izgatása orgazmushoz vezethet. Felülete érdes, dióéhoz hasonló.

 

 

Orális szex: A nemi szervek szájjal történő izgatása. A lányok orális izgatását cunnilingusnak, a fiúkét fellációnak hívják.

 

 

Biszexuális: Aki biszexuális, az - heteró - és homoszexuálisokkal ellentétben - mindkét nemhez egyformán vonzódik.

 

 

Hatvankilenc: Két ember olyan pózban fekszik, hogy egyszere képesek szájjal izgatni egymás nemi szervét. Innen jön a név: egy 69-es számot formálnak a testükkel...

 

 

Orgazmus: A szexuális izgalmi állapot csúcspontja. Mindenki máshogyan éli meg, de szinte mindenkinél felgyorsult szívverés és szapora légzés kíséretében következik be. Fiúknál magömléssel jár.

 

 

Ejakuláció: Ez a magömlés idegen neve. Orgazmuskor a fiúk nemi szervéből ondó lövell ki. Amíg a lányok orgazmusának nincsenek nyilvánvaló külső jelei, addig a fiúk - a magömlés miatt - le sem tagadhatnák.

 

 

Maszturbáció: Más néven önkielégités/onánia. Ez a saját nemi szerveid kézzel történő ingerlése. Fontos állomása a szexualitásnak, mert a segítségével jobban megismerheted a testedet. Semmilyen káros hatása nincs!

 

 

Petting: Más néven előjáték. Minden olyan tevékenység, ami szexuálisan beindít - kivéve a behatolást, hiszen az már az aktus.

 

 

Erekció: Ha egy fiú szexuálisan felizgul, akkor péniszének barlangos testei feltöltődnek vérrel, ezáltal a nemi szerve megvastagodik és felegyenesedik.

 

 

Ondó: Spermiumot és mirigyváladékokat tartalmazó folyadék, ami magömléskor távozik a fiúkból. Az orgazmus természetes velejárója.

 

 

Szűzhártya: A hüvelyt a hüvelybemenettől elválasztó vékony nyálkahártyaredő. Az első közösüléskor általában bereped - ami olykor, némi vérzéssel is járhat - de van, akié olyan rugalmas,hogy még szüléskor sem szakad el, hanem csak kinyúlik.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.