Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tévhtek és terhesség

2010.04.19

Mítosz: Ha a közösülés után fejen állsz, nagyobb valószínűséggel esel teherbe.
Az igazság: Bár némely szakértő szerint növeli a fogamzás esélyeit, ha az aktus után 20-30 percig fekve maradsz, mivel így belül maradnak a spermák, a fejenállás NEM segíti elő a teherbeesést (s közben még a nyakad is megsérülhet!).

Mítosz: A hasad formájából és nagyságából megállapítható a babád neme.
Az igazság: A néphit, miszerint a fiús mamák hasa lejjebb van, a lányos mamáké pedig magasabban, ugyancsak téves. A hasad formája és magassága az izomtónusodtól, a méh izomtónusától és a benne lévő gyermek pozíciójától függ.Ezért amikor valaki azt gondolja, hogy fiúd lesz, mert alacsonyabban van a hasad, voltaképpen arról van szó, hogy a baba lejjebb csúszott a medencédben, ami azt jelzi, hogy közeleg a szülés ideje. Akkor hát hogyan állapítható meg a legbiztosabban a babád neme? Kérj az orvosodtól ultrahangos vizsgálatot.

Mítosz: A magzati szívhangokból következtetni lehet a baba nemére.
Az igazság: A normális magzati szívfrekvencia 120 és 160 között van percenként, de némelyek úgy vélik, hogy ha gyorsabb (általában 140 fölötti), akkor lányról van szó, ha pedig lassabb, fiúról. Nem születtek azonban olyan tanulmányok, amelyek meggyőzően bizonyították volna, hogy a szívfrekvenciából következtetni lehet a magzat nemére.
A babád szívfrekvenciája egyébként is valószínűleg más és más lesz minden egyes vizsgálatkor, mivel jelentősen befolyásolja a magzat kora és az aktivitási szintje az adott vizsgálat idején.

Mítosz: Abból, hogy milyen a terhesség alatt az arcod formája és mennyire telt, megállapítható a babád neme.
Az igazság: A terhesség idején kisebb-nagyobb mértékben minden nőnek gyarapodik a súlya, és mindenkinél tapasztalhatók különféle bőrelváltozások. Ha valaki azt mondja neked, hogy lányod lesz, mert kerek és rózsás az arcod, talán igaza lesz, de ugyanakkora az esélye annak is, hogy téved!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.